FloraSoil is een product dat uit de behoefte van de plant is ontwikkeld. Een plant heeft nu eenmaal meer nodig dan grond alleen. In grond die verkrijgbaar is in de reguliere handel zit vaak een tekort aan voeding en bodemleven. Het toevoegen van FloraSoil geeft een enorme impuls aan de bodem.

FloraSoil bestaat uit traditionele volledig uitgerijpte compost en bevat een zeer laag zoutgehalte. Voordat ons product de naam FloraSoil mag dragen, is er een termijn van ongeveer 3 jaar verstreken. De grondstoffen die wij gebruiken voor de productie van FloraSoil worden nauwkeurig en met zorg geselecteerd. De scheiding tussen ‘afval en grondstof’ gebeurd bij ons aan de poort. Hierdoor kunnen wij een constante kwaliteit bieden die een meerwaarde heeft voor onder meer telers en kwekers.

Het toepassingsgebied van FloraSoil is breed. Het draagt bij aan een goede voedingsbodem dat beschikt over een vitaal bodemleven, een zeer goede structuur en de juiste vochtbalans en bevordert het natuurlijk evenwicht. Planten en bomen worden hierdoor in groei geoptimaliseerd, het maakt ze weerbaarder. U kunt zien dat een plant ‘het naar zijn zin heeft’.

De productenreeks van FloraSoil bestaat uit:

  • FloraSoil is verkrijgbaar ter aanvulling op bestaande plantenvakken op de groei van planten, bomen en struiken te stimuleren en te optimaliseren;
  • FloraSoil Planten grond en Bomen grond zijn beide een mengsel van compost (Florasoil) met grond.